KIP JEANNINE
|
Ingrediënten:
|
-
2 Ui
-
1 conserveblik met tomaatblokjes (optioneel: tomaat-extract)
Kunnen eventueel tomaatblokjes zijn met basilicum of chili.
-
2 Wortels
-
1/2 Courgette
-
Teentje look
-
1 à 2 Paprika rood, geel, groen of oranje (of halve van verschillende kleur)
-
1/2 bakje Champions
-
100 à 200 gram Spekblokjes (gerookt of gezouten)
-
1 Versneden kip of enkele delen van de kip
(Voor mezelf gebruiken ik enkel 2 kippenbillen en 2 vleugels)
-
Zout + peper
-
Pilipili-poeder
-
Paprika-poeder
-
Boter + olijfolie
|
Bereiding:
|
-
Neem een grote kleefpan.
-
Boter + olijfolie
-
Bak de spekblokjes samen met de kiponderdelen.
(Je kan eventueel de spekblokjes apart bakken en later toevoegen.)
-
Laat de kip lichtjes bruinen.
-
Verwijder alle vlees uit de pan.
-
Snij de wortels in plakjes of julienne.
-
Gaar de wortels een beetje.
-
(Snij alle andere groentjes in stukjes of julienne.)
-
Voeg nu de andere gesneden groenten bij de wortels.
-
Alles een beetje aanstoven.
-
Giet nu de tomaatblokjes bij de groenten en vul aan met een beetje water tot alles net onderstaat
-
Voeg nu terug de kip en de spekblokjes terug bij en zorg dat ze goed ondergedompeld zijn.
-
Kruiden met peper, zout, pilipili, paprika poeder en look.
-
(Champions kun je eventueel voorbakken in een andere pan.)
-
Deksel op de pan en zachtjes laten sudderen. (+/ 25 min.)
-
Net voor het opdienen een beetje binden met maïsbloem (Express).
Nota:
Het beste resultaat bekom je door alles een nachtje te laten intrekken en opwarmen voor het opdienen. (een beetje na-stoven)
Opdienen met frietjes of aardappelpuree.
De durvers gebruiken pasta.
|